Painotohtori-kirjan PainoSuunnitelma


Kun olet lukenut Painotohtori-kirjan, äänikirjan tai e-kirjan, olet valmis täyttämään PainoSuunnitelmasi. Sen tarkoituksena on auttaa sinua jäsentämään kirjasta saatua ohjeita juuri omaan tilanteeseesi sopien. Näin voit luoda käytännönläheisen suunnitelman, jossa painottuvat juuri sinun tärkeimmät muutoskohteesi - jopa vuosiksi eteenpäin. 

Näin laadit PainoSuunnitelman itsellesi, kun olet lukenut Painotohtori-kirjan


Ota jälleen esille myös täyttämäsi Lähtökysely. Olet nyt lukenut kirjani, ja saanut uusia ajatuksia siitä, miten voit pysyvästi ja tehokkaasti kehittää eri painonhallintaan liittyviä yllättäviäkin osa-alueita. Kirjaa nyt PainoSuunnitelman Elintapamuutokset-ruutuihin vähintään viisi muutoskohdetta, siinä järjestyksessä kun haluat ruveta niitä toteuttamaan. Aloita siitä, minkä koet tärkeimmäksi kohteeksi, ja kirjoita se ylimpään ruutuun. Kirjoita kokonaisia ja selkeitä lauseita, jotta muistat kohtaan palatessasi mitä ajattelit: esim. ”Parannan ateriarytmiäni syömällä 3-5 tunnin välein” tai ”Menen nukkumaan tuntia aiempaa aikaisemmin, jotta saan riittävästi yöunta” tai "Opettelemaan asettamaan itseni ja terveyteni korkeammalle arvoasteikollani". Nyt tiedät mihin keskittyä, ja miten muutostyösi tulee etenemään. Piirrä ruksi siihen kohtaan elintapamuutoksen opettelua jossa olet, ja päivitä PainoSuunnitelmaa tältä osin harjoittelusi edetessä.

Alussa voit keskittyä vaikka 1-3 muutoskohteen työstämiseen, ja sitä mukaa kun voit ruksata oikeanpuolimmaisimman ruudun (joka ilmaisee että muutoskohde on osa arkipäivääsi ja sujuu kuin itsestään), voit siirtyä seuraavaan kohteeseen. Muista, että takapakkeja tulee – varaudu niihin ja muista, että ne ovat itse asiassa hyvä tapa oppia omasta tilanteestaan.

Täytä myös PainoSuunnitelman alaosa eli Mittaukset. Tämän osion tarkoituksena on valaista sinua siitä, miten painonpudotuksesi etenee, ja millaisia terveydellisiä hyötyjä muutostyösi on tuonut. Halutessasi voit ottaa PainoSuunnitelman mukaasi käydessäsi lääkärillä esimerkiksi työterveyshuollon tarkastuksissa tai terveyskeskuksessa. Näin lääkärisi voi auttaa sinua suhteuttamaan mittauksiasi tilanteeseesi. 


Voit toki punnita itsesi useamman kuin Mittaus-kohta näyttää. Punnitsemisen suhteen toivot että kuuntelet itseäsi: joillekin sopii viikoittainen vaa’alla käynti muistuttamassa elintapamuutoksen edistymisestä ja tilanteesta. Toisille taas on parempi jättää punnitseminen vähemmälle, ja näin vähentää ahdistusta ja vaakastressiä. Juuri siksi PainoSuunnitelmassa on useita eri mittareita: terveys on hyvinvoinnin kokonaisuutta, ja voit itse valita myös muita, juuri sinulle tärkeitä mittareita. 


Pidä PainoSuunnitelma sellaisessa paikassa, jossa näet sen säännöllisesti ja jossa voit seurata edistymistäsi! Avaa ja tulosta Painosuunnitelma täältä! Tilaa Painotohtori-kirja täältä!