Painotohtori-kirjan Lähtökysely


Pysyvän painonpudotuksen kannalta on tärkeää, että oppisit tuntemaan itsesi ja omat tapasi niin hyvin, että löydät ne juuri sinulle tärkeät muutoskohteet. Painotohtorin Lähtökysely on työkalu sitä varten. Lähtökysely on osa Painotohtori-kirjan materiaaleja, joten suosittelemme hankkimaan kirjan (esim täältä), jotta pystyt hyödyntämään kyselyä. 

Näin täytät ja tulkitset Lähtökyselyn, kun olet lukemassa Painotohtori-kirjaa

Ota esille tai avaa Lähtökysely-kaavake, ja tulosta se itsellesi (vain omaan käyttöösi). Varaa sellainen ajankohta, kun tiedät että sinua ei häiritä, istu alas rauhalliseen paikkaan, mielellään kotonasi, ja tutustu kaavakkeeseen rauhassa. 

Lue Lähtökysely ensin läpi kokonaisuudessaan. Kyselyn vasemmassa reunassa näet toteamuksia viidestä eri painonhallintaan liittyvästä osa-alueesta. Sinun tehtäväsi on nyt arvioida, kuinka hyvin jokainen toteamus pätee sinun kohdallasi. Vastaat laittamalla ruksin kyselykaavakkeen oikealla puolella oleviin ruutuihin, riippuen siitä, kuinka hyvin ne sopivat juuri sinun tilanteeseesi.

Seuraavaksi on aika tulkita Lähtökysely. Laske tai pyri arvioimaan silmämääräisesti, mistä ryhmästä sait eniten rukseja kaikista oikeanpuoleisimpaan sarakkeeseen. Tämän on todennäköisesti se osa-alue painonhallinnassa, jossa sinulle on työstettävää tai josta sinun kannattaa aloittaa muutostyösi kohti pysyvää painonpudotusta. Kun nyt jatkat kirjan lukemista Lähtökyselyn tehtyäsi, sinun kannattaa pitää mielessä, millä osa-alueella suurimmat haasteesi ovat. Näin voit lukiessasi huomioida huomioida erityisesti kyseistä osa-aluetta koskevat ohjeet. 

Älä lannistu vaikka huomaisit, että kaikki viisi aluetta kaipaavat huomattavaa kehittämistä – sehän vain osoittaa, että tilanteessasi on paljon hyvää tehtävissä, ja että voit heti aloittaa matkan kohti pysyvää painonhallintaa.

Avaa ja tulosta Lähtökysely täältä! Tilaa Painotohtori-kirja täältä!